Kako mogu da prilagodim svoj CV?

Naši šabloni CV-ja su dizajnirani da se prilagode vašem sadržaju i da izgledaju odlično u kombinaciji sa svim našim dizajnima. Sa zadovoljstvom najavljujemo da ćemo dodati tri nova svetla šablona CV-ja i propratnih pisama koji će osvežiti svaku prijavu za posao. „Cape Town“ karakterišu moderni blokovi boja i boldovani font, dok  „Geneva“ ostaje otmena sa nenaglašenim tekstom na živopisnoj pozadini. „Lisbon“ je najnoviji član naše kreativne porodice, sa razigranom šarenom šemom i nautičkim osećajem. Pored ovih uzbudljivih dodataka šablona, tu je i poboljšana verzija našeg šablona „Moskva“, i zaista je bolja nego ikad. Šablon za sve upotrebe je udaljen samo jedan klik!


U nastavku je prikazano nekoliko načina na koje možete da prilagodite vaš CV. 


Prilagođavanje izgleda

Postoji nekoliko načina na koje možete prilagoditi izgled svog CV-ja, uključujući:


Promena teme / boje dizajna - Ovde saznajte više na koji način možete da promenite šablon i prilagodite boje. Koristite naš alat za odabir boja koji je jednostavan za upotrebu da biste ulepšali svoj CV.

  • Dodavanje trake sa gradacijom boja za vizuelni prikaz nivoa veština - Ova funkcija se nalazi u bočnoj traci ispod odeljka „Jezici/veštine“. 
  • Avatar fotografije korisnika postoji u većini naših šablona – Opciona personalizacija sa stilom.
  • Dodavanje / uklanjanje fotografije - Neki šabloni su dizajnirani da se koriste sa fotografijom, ali uvek možete da uklonite fotografiju iz svakog šablona. Takođe možete da uredite i uklonite pozadinu fotografija da biste postigli izgled profesionalnog portreta. Ovde saznajte više o postavljanju ili uređivanju vaše fotografije.  
  • Promena redosleda odeljaka* - Redosled svih odeljaka može da se promeni ispod odeljka „Radno iskustvo“ u glavnoj koloni CV-ja. Da biste promenili redosled odeljaka, kliknite na ikonu mreže s leve strane odeljka kao što je prikazano ispod. Nakon toga možete prevlačiti odeljke gore ili dole. Pogledajte snimak ekrana ispod.

  • Promena jezika –Ovde saznajte više o promeni jezika u vašem CV-ju. 
  • Preskakanje odeljaka i polja - Izuzmite odeljke ili polja iz svog CV-ja tako što ih nećete popuniti. Oznake ili odeljci koje preskočite automatski se uklanjaju iz CV-ja.
  • Preimenovanje i uređivanje naslova odeljaka - Sada takođe možete da uredite i preimenujete naslove odeljaka, što sa sobom nosi prijatnije i jedinstveno korisničko iskustvo.
  • Dodavanje linkova - Dodajte u odeljku „Lični podaci“ prilagođene linkove ka svom LinkedIn profilu, online portfoliju itd.
  • Dodavanje moćnih veština pomoću našeg alata za sugestiju veština – Možda vam je teško da odlučite koje veštine treba da navedete, ali CVapp.rs to sada radi umesto vas uz pomoć naših algoritama mašinskog učenja. Naš kreator CV-ja automatski predlaže moguće odgovarajuće veštine na vrhu odeljka. Kako ih budete dodavali, sistem će analizirati trenutnu situaciju i predložiti nove relevantne veštine, koje možete da prilagodite prema poziciji i iskustvu. Nikada nije bilo lakše oduševiti poslodavce pravim veštinama.

Nedavno smo takođe pokrenuli seriju video uputstava za neka od naših najpopularnijih zanimanja. Ona uključuju postupak kreiranja CV-ja u našem kreatoru prikazan korak po korak. Ova video uputstva predstavljaju odličan način da budete sigurni da će se vaš CV isticati jer su dopunjena dodatnim činjenicama, savetima i idejama za pisanje.


* Trenutno nije moguće ponovo podesiti izgled odeljaka sa ličnim podacima, radnim iskustvom, hobijima ili veštinama. Na primer, nije moguće premestiti odeljak sa veštinama s desne na levu stranu ili dodati marginu ili prelom stranice. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati više dostupnih funkcija za prilagođavanje izgleda. 

Kako dodati prilagođeni odeljak

Drugi način prilagođavanja vašeg CV-ja je pomoću prilagođenih odeljaka. Možete da izaberete bilo koji naslov za prilagođeni odeljak. Da biste dodali prilagođeni odeljak, skrolujte do donjeg dela uređivača CV-ja, tačnije do različitih opcija za dodavanje novih odeljaka.

  1. Fontovi i veličine fonta

Trenutno ne možete da menjate font ili veličinu fonta u svojim CV-jevima ili propratnim pismima. Nadamo se da ćemo u budućnosti moći da ponudimo više opcija za fontove. U međuvremenu, predlažemo da eksperimentišete sa različitim dostupnim dizajnima šablona jer svaki od njih sadrži donekle drugačije teme fontova. 


Kako napraviti CV na jednoj strani

Idealna dužina vašeg CV-ja je jedna strana. Da biste to postigli, potrebno je da u svoj CV dodate isključivo najrelevantnije i najimpresivnije informacije i odbacite sve suvišne informacije koje nisu korisne. Imajte na umu da nije moguće uređivati veličinu fonta radi skraćivanja dužine vašeg CV-ja.


Obavezno prilagodite i svoje propratno pismo! Nikada nije bilo lakše napraviti impresivno propratno pismo, a sada ga možete uskladiti sa šablonom CV-ja jednostavnim klikom na dugme. Uvek preporučujemo da prilagodite propratna pisama konkretnim prijavama za posao kako biste povećali šanse za zapošljavanje. Ukoliko čuvate vaša propratna pisama na vašoj kontrolnoj tabli lako možete postići usklađen i organizovan izgled, zbog čega će i vaša potraga za poslom biti organizovana!


Ne zaboravite da sada možete spojiti svoj CV i propratno pismo u jedan PDF dokument! Nikada nije bilo lakše biti praktičan i organizovan. Ovu novu funkciju možete pronaći u padajućem meniju pod „Više“ desno od pregleda vašeg CV-ja/propratnog pisma. Zatim jednostavno izaberite koja dva dokumenta želite da kombinujete i spremni ste!


  • Osim toga, obavezno pročitajte naš bilten, koji je prepun najnovijih i najboljih saveta vezanih za
  • CV i karijeru. Svake dve nedelje naši stručnjaci za karijeru prikupljaju najbolje savete vezane za
  • CV i posao i dostavljaju vam ih direktno u prijemno sanduče. Profesionalni praktični životni
  • saveti, metode traženja posla, analize CV-ja, saveti za produktivnost i mentalno zdravlje i još
  • mnogo toga – spremno za čitanje za samo 15 minuta ili manje!

I dalje trebate pomoć Kontaktirajte nas Kontaktirajte nas