Kako da napravim propratno pismo?

Možete da koristite CVapp.rs da besplatno kreirate, preuzimate i delite propratna pisma. Svaki šablon CV-ja ima odgovarajući šablon propratnog pisma koji možete koristiti da pošaljete zajedno sa svojim CV-jem. Imaćete pristup neograničenom broju šablona propratnog pisma, prilagođenim izborima boja i mogućnost preuzimanja PDF-ova. Možete čak da spojite svoj CV i propratno pismo u jedan dokument, čineći iskustvo regrutovanja pogodnijim za sve. Ovu novu funkciju možete pronaći u padajućem meniju pod „Više“, desno od pregleda vašeg CV-ja/propratnog pisma. Zatim jednostavno izaberite koja dva dokumenta želite da kombinujete i spremni ste! Pogledajte snimak ekrana ispod.


Kako da napravite propratno pismo na CVapp.rs

Korak 1:  Prijavite se na CVapp.rs i na glavnoj kontrolnoj tabli kliknite na karticu pored CV-ja na kojoj piše „Propratna pisma“.

Korak 2:  Izaberite „Kreiraj novo“ da biste kreirali novo propratno pismo i otvorili uređivač. Pogledajte snimak ekrana ispod.

Korak 3:  Unesite detalje svog propratnog pisma. Imamo 3 odeljka za svako propratno pismo:

  • Odeljak Detalji o poslodavcu je mesto gde dodajete specifične detalje kompanije za svako propratno pismo, kao što je naziv kompanije ili ime menadžera za zapošljavanje ako ga znate. Ako ne znate, ostavite ovaj odeljak prazan.
  • Odeljak Lični podaci je mesto gde dodajete svoje lične podatke uključujući naziv posla. Pomažemo vam da započnete dodavanjem nekih detalja iz vašeg CV-ja.
  • Odeljak Detalji pisma je mesto gde ćete dodati poruku u propratno pismo. 

Korak 4:  Možete da izaberete dizajn šablona koji želite da koristite i besplatno preuzmete svoje propratno pismo čim budete spremni. Možete preuzeti svoje propratno pismo kao poseban PDF ili ga spojiti sa svojim CV-jem. Ako šaljete propratno pismo zajedno sa CV-jem, preporučujemo vam da koristite isti dizajn šablona kako bi se vaš CV i propratno pismo podudarali. Pogledajte snimak ekrana ispod. 

  1. Drugi saveti za propratna pisma

Ispod je nekoliko dodatnih saveta i resursa za pisanje sjajnih propratnih pisama.


Kako da promenite naziv i jezik vašeg propratnog pisma

Naziv vašeg propratnog pisma biće naziv kompanije u koju se prijavljujete. Ako ne dodate poziciju ili naziv kompanije, obeležićemo vaša propratna pisma sa „Bez naslova“, što je podrazumevana funkcija. Davanje dobrih imena svojim propratnim pismima pomoći će da vaša kontrolna tabla ostane organizovana.

Takođe možete da promenite jezik svog propratnog pisma tako što ćete kliknuti na ikonu zastavice ispod naziva propratnog pisma i izabrati jezik koji želite da koristite. 

Kako izbrisati propratno pismo

Izbrišite propratno pismo tako što ćete otići na svoju kontrolnu tablu za propratna pisma i kliknuti na „Izbriši“. Brisanje propratnog pisma je trajno. Naš tim ne može da povrati izbrisana propratna pisma. Pogledajte snimak ekrana ispod.

Gde pronaći pomoć pri pisanju propratnih pisama

Za više saveta o tome kako da napišete sjajno propratno pismo, posetite naš blog. Preimenovali smo blog u „Lift“ da bolje odražava svrhu svih članaka i saveta koje tamo dobijate. Ovaj blog ima za cilj da vam pomogne da postignete svoje ciljeve u karijeri i da se popnete na vrh svoje oblasti. Bez obzira na to da li tražite pomoć u izradi prijave, pripremama za intervju ili savete o tome kako da se nosite sa izazovima na radnom mestu, „Lift“ je zbirka naših najiznijansiranijih saveta direktno od naših stručnjaka koji se bave pisanjem o karijeri. Uvek objavljujemo nove savete o pisanju CV-ja, propratnih pisama, savetima o karijeri i još mnogo toga. Ove godine smo već objavili preko 30 novih blogova. Takođe smo ažurirali desetine naših postojećih blogova kako bismo bili sigurni da vam donosimo sveže ideje i najnovije savete stručnjaka za 2022.


Primeri propratnih pisama koji će vas zaista oduševiti + besplatno preuzimanje

I dalje trebate pomoć Kontaktirajte nas Kontaktirajte nas